Något som är riktigt gott att bjuda på, det är fyllda krustader. Det går så klart att köpa färdiga krustader, men det är ju ingen utmaning! Det är bra mycket roligare att kunna bjuda på egenbakade sådana!
För det recept jag ska dela med mig av så är det ett måste att du har ett så kallat krustadjärn.
Ingredienser
Gör så här
Blanda alla ingredienser till en klumpfri deg. Låt stå ca 30-60 minuter.
Värm frityrolja till 180 grader.
Lägg i krustadjärnet i den varma oljan ett par minuter.
Doppa sedan det varma järnet i smeten, lägg ner det i den varma oljan och fritera tills krustaden är gyllenbrun. Låt rinna av på lite papper.
Sedan var det ju detta med att göra fyllningar att ha i dina krustader. En fyllning jag gillar, det är med löjrom. Löjrom kan du köpa på Löjromsexpressen. Du behöver detta:
Blanda smetana med rivet citronskal, citronsaft (ca 3 tsk), salt och peppar. Fyll en spritspåse med röran och spritsa smetana i varje krustad.
Toppa varje krustad med löjrom, finhackad rödlök och finhackad gräslök. Lägg upp krustaderna på ett vackert fat och servera!
Det är även gott att göra en röra med räkor. Du blandar då räkor med majonäs, rivet citronskal, oregano, lite citronsaft och toppar sedan med sikrom.