Visst låter det underligt, men att baka med popcorn ger faktiskt rätt goda kakor. Här tänkte jag dela med mig av ett recept jag har testat, där popcorn är en viktig ingrediens.
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Tag sedan fram minst en plåt och lägg på bakplåtspapper. (Kör inte utan papper, det fastnar väldigt lätt då.) Poppa sedan popcornen, eller använd färdigpoppade popcorn.
Vispa smöret och sockret så det blir poröst och häll sedan i oljan lite i taget medan du vispar på högsta hastighet. Blanda sedan i alla de torra ingredienserna förutom popcorn. Degen ska var ungefär samma konsistens som mördeg så är den för lös tillsätter du mjöl och är den för hård så droppar du i olja.
Blanda sist i popcornen och rör runt försiktigt så du inte mosar dem för mycket. Gör sedan små bollar som du placerar på plåtarna och plattar till lite. De kan flyta ut lite så lägg dem inte för tätt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på din ugn.
När kakorna svalnat kan du toppa dem med choklad, eller äta dem som de är. Perfekta kakor för dig som är överkänslig mot nötter eller mandel, dessutom helt äggfria. Vill du göra dem utan animaliska produkter byter du lätt ut smöret mot veganskt alternativ.