Alla som driver en egen cateringfirma, oavsett om det gäller tårtor eller mat, vet hur svårt det kan vara att alltid ha en hög likviditet. Man ligger ofta ute med pengar för inköpta varor och varorna man har levererat har en faktureringstid på 30 till 90 dagar. Då är det skönt att veta att man på ett enkelt sätt kan få loss kapital för att kunna göra fler inköp och på det viset stärka sitt eget bolag. Du kan som företagare på ett enkelt sätt sälja dina fakturor till ett factoringbolag och på så sätt slippa vänta på att dina kunder ska betala. Du får direkt tillgång till pengar och behöver inte fundera på om du ska ha råd med inköpen.
I stort sett alla företag har vid något tillfälle, eller kontinuerligt, valt att sälja sina fakturor till ett factoringbolag och det anses vara ett standardförfarande när man vill ha loss kapital snabbt och enkelt. Man eliminerar sin egen kreditrisk och får samtidigt en ökad likviditet vilket är en grundförutsättning för att kunna utvecklas och expandera. Det kan också vara ett bra sätt att på ett smidigt sätt få loss pengar till att kunna köpa in råvaror för att få ut ännu fler tårtor för att på så sätt få rykte om sig att alltid kunna leverera i tid. En hög likviditet och en låg kreditrisk är också bra den dagen du behöver ett banklån för att täcka kostnader i samband med att ditt företag är i tillväxtfas.