Tårta med mjukglass

Jag gillar att testa nya grejer när jag bakar tårta och i somras fick jag en idé. Det hela började med att jag gick till den lokala korvkiosken för att köpa lite mat. det visade sig att de hade bestämt sig för att hyra en mjukglassmaskin över sommaren och sötsugen som jag var så avslutade jag lunchen med en mjukglass med vaniljsmak. Medan jag satt och åt på den växte det fram en tanke i hjärnan. Om man skulle testa att göra en tårta med mjukglass som fyllning? Min grannes flicka skulle fylla 1 år dagen därpå och jag hade lovat att göra en tårta, så varför inte testa min nya idé där? Efter lite experimenterande fick jag ihop en kanongod tårta som visade sig vara väldigt uppskattad. Här är receptet:

Marängbottnar

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 30 gram hackad mörk choklad

Vispa äggvitan och citronsaft till ett hårt skum. Blanda försiktigt i socker och choklad. Gör tre ca 20 cm runda bottnar. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i cirka 50 minuter. Låt sedan stå och torka i minst 1 timme. 

Varva sedan med bottnar och mjukglass, avsluta med mjukglass även överst och dekorera med frukt, bär eller strössel efter behag. Tårtan bör serveras omedelbart men kan förvaras i frysen en kortare stund. har du inte tillgång till mjukglass? Ta vanlig glass och blanda väl med en elvisp för att få den mjuka och goda konsistensen. Man kan använda vanilj, jordgubb, choklad eller den smak man tycker mest om. Eller blanda smakerna! 

23 Oct 2018

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!